Hoe onze vrijheid versmacht wordt (2024)

Het is zeker geen geheim dat de Verenigde Naties al decennia een project van wereldbestuur nastreven. En het is zeker geen complottheorie, zoals enkele rabiate commentatoren , die met veel vijandgevoelens op dit Katholieke Forum ronddwalen, zeker direct zullen beweren. Dat project omvat een machtsgreep door een elite met socialistische ideologie, die streeft naar een centralistische planeconomie en die in de menselijke activiteit een bedreiging ziet.

Het klimaatalarmisme, dat als een ‘brainwash-machine’ door de media algemeen wordt verspreid, staat helemaal ten dienste van dit politieke project. Dit is gemakkelijk te begrijpen: de angst die bij de bevolking wordt ingebracht dient om een consensus over het beleid te creëeren( verhoging van belastingen, allerlei beperkingen van persoonlijke en associatieve vrijheden). Het lijkt er op dat de Covid-19 epidemie een fantastische kans biedt om de realisatie van deze centraliserende en vrijheidsberovende projecten, die in essentie totalitair zijn, te versnellen.

Het progressieve, vrijzinnige Europa van Michel en von der Leyen, dat geweigerd heeft zijn christelijke wortels als grondslag te erkennen, past perfect in dit plaatje. Covid-19 is voor de links liberale politici, die erop uit zijn de bevolking in de pas te laten lopen, een ideaal proefterrein. Tot hoever kunnen zij gaan om de vrijheden aan banden te leggen? In België heeft de nieuwe minister van Justitie, Van Quickenborne, die zich als een kameleon steeds heeft aangepast aan elke nieuwe politieke trend, voor zover dit hem goed uitkomt, plannen om iedere uiting van islamkritiek als ‘ haatspraak ‘ te bestempelen en strafbaar maken. Dat dit volledig in tegenstelling is met de houding van de Franse president Macron, die na de bloedige aanslagen van de jongste weken, het eindelijk aandurft het islamisme als vijand te bestempelen, is waarschijnlijk slechts een detail…België is tenslotte toch maar een surrealistisch land….

‘Europa ‘neemt ons beetje bij beetje onze vrijheden af. Drie landen laten zich echter niet in het totalitaire Europese keurslijf opsluiten: Polen, Hongarije en Slovenië. Deze drie landen , die decennialang onder de knoet van het communisme geleefd hebben, voelen beter dan wie ook aan, welke gevaren op hen afkomen. Bij ons is de bevolking allang in slaap gesust.

Zij weigeren, dat men hen de zogenaamde ‘rechtsstaat ‘ oplegt, die gewoon één groot bedrog is: het is de dictatuur van linkse rechters ten dienste van de ideologie van de politieke correctheid, gecontroleerd door de media. Het is niet voor niets dat een groot aantal van de rechters verbonden met het ‘Europees Hof van de rechten van de mens’ komen uit NGO’s , die gefinancieerd en gecontroleerd worden door de corrupte miljardair en ideoloog Soros(steeds hij!)…De rechtsstaat, zoals die zich heeft weten op te dringen in West-Europa, is een machtsapparaat geworden gericht tegen de identiteit van het volk, ten dienst van de ongebreidelde immigratie en van kleine, maar machtige, minderheidsgroepen.

De Europese rechters zijn erin geslaagd elke controle van de immigratie aan de Europese grenzen onmogelijk te maken: elke beperking van de familie-hereniging, elke controle van ‘alleenstaande minderjarigen’, die meestal noch alleenstaand, noch minderjarig zijn, elke uitwijzing van illegalen en buitenlandse delinkwenten wordt vrijwel onmogelijk gemaakt. Anderzijds worden op slinkse wijze en buiten de volkswil om, wetten opgedrongen, die de normale maatschappelijke verhoudingen ondermijnen. Vrije abortus, euthanasie, hom*o- ‘huwelijk’, genderwaanzin, de verplichting om adoptie open te stellen voor hom*oseksuele koppels en, meer nog, het laten verwekken voor die koppels,van kinderen op bestelling en tegen veel geld… Al deze ‘ verworvenheden’ van kleine minderheden, die kwetsend en ontoelaatbaar zijn voor een Christen, worden door ‘Europa’ als waarden beschouwd en als dusdanig verplicht gemaakt, zonder dat dit alles ooit met enig referendum door het volk werd bekrachtigd! Wie daartegen opkomt wordt gecensureerd en maatschappelijk op deskundige wijze monddood gemaakt.

Viktor Orban zei vorige maandag heel terecht dat ” Wij geen Europese Unie opgericht hebben om in een tweede Sovjet-Unie terecht te komen”en verder : ” er zou geen enkele drempel meer bestaan, die de lidstaten zou beschermen tegen mechanismen, die uitgevonden zijn om hen te dwingen in te stemmen met de massa-immigratie”.De VRT radio was er vanochtend als de kippen bij om hun zeer eenzijdige verslaggegever voor Oost-Europa te laten zeggen, dat er in Hongarije door sommigen geprotesteerd werd tegen de houding van Orban(door wie juist en met hoeveel zijn zij ???)…een van de hoofdpunten van het nieuws, zogezegd…zo werkt de manipulatie door bepaalde machten!( niet vergeten, dat Soros enorm veel geld besteedt aan de desinformatie met betrekking tot landen, die hem tegenwerken…).

De nieuwigheid is dat de beleidsvoerders van de Kerk de afgelopen jaren een grote impuls gegeven hebben aan het globalistische project van de Verenigde Naties, waarmee ‘Europa’ op één lijn zit.. Dit is een totale ommezwaai. Tot en met Benedictus XVI was de Kerk eerder een bolwerk, een basis van verzet, in naam van de waardigheid van de mens geschapen naar Gods beeld en gelijkenis. Vooral Johannes-Paulus II ging frontaal in de aanval tijdens de grote internationale VN-conferenties over milieu, ontwikkeling, mensenrechten, vrouwenrechten…,overal waar en over deze materies internationale verdragen werden afgesloten.

PausFranciscus is de omgekeerde koers gaan varen. Surfend op de golf van Latijns-Amerikaans pauperisme, gegroeid uit de bevrijdingstheologie, heeft hij heel snel de standpunten van de VN omarmd. Meer nog, hij heeft als het ware het voortouw genomen van deze beweging. De encycliek‘Laudato si’ over het milieu, waarover hij zichzelf steeds weer bejubelt, vormt op dit vlak een keerpunt. Met veel applaus van de media en hun progressieve bondgenoten binnen de Kerk, probeert hij met alle middellen zijn globalistische utopie in het leergezag van de Kerk ingang te doen vinden . De encycliek Fratelli Tuttiis daar het beste bewijs van en wordt nu gevolgd door een internationale bijeenkomst over de‘ de economie van Franciscus’ (die heilige wordt werkelijk voor alle karretjes gespannen!), die van 19 tot 21 november via internet rechtstreeks vanuit Assisi georganiseerd wordt.

De conferentie heeft tot doel de principes en richtlijnen uit te stippelen voor een wereld waarin de erkenning van een universele broederschap wordt geïnstrumentaliseerd ten behoeve van radicale politieke hervormingen. Dat is het eerste luik. Het tweede is praktischer: de basis leggen van een nieuw economisch systeem, dat de komende decennia vorm moet krijgen. Het is een zorgwekkende evolutie, die de Kerk de raddraaier maakt van ideologieën, die, zoals het verleden het bewezen heeft, alleen maar meer armoede brengen en tot gewelddadige conflicten aanleiding geven.

Ondertussen laat de Kerk van Bergoglio de christelijke Armeniërs stikken en doet ‘ Europa’ alsof er niets aande hand is, terwijl een volk van zijn 1400 jaar oude christelijke bakermat beroofd wordt door de terreur van zijn islamitische vijand. Een onvergeeflijke lafheid!…Is men al vergeten dat op datzelfde volk nog geen honderd jaar geleden een volkerenmoord werd gepleegd, een holocaust waarbij meer dan anderhalf miljoen mannen, vrouwen en kinderen omkwamen?!

Hoe onze vrijheid versmacht wordt (2024)
Top Articles
Every Baldur's Gate 3 guide and walkthrough you'll ever need
Baldur's Gate 3 Walkthroughs, tips and guides
Spasa Parish
The Machine 2023 Showtimes Near Habersham Hills Cinemas
Gilbert Public Schools Infinite Campus
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Finger Lakes 1 Police Beat
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Havasu Lake residents boiling over water quality as EPA assumes oversight
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Patriot Ledger Obits Today
Harvestella Sprinkler Lvl 2
Storm Prediction Center Convective Outlook
Experience the Convenience of Po Box 790010 St Louis Mo
modelo julia - PLAYBOARD
Poker News Views Gossip
Abby's Caribbean Cafe
Joanna Gaines Reveals Who Bought the 'Fixer Upper' Lake House and Her Favorite Features of the Milestone Project
Pull And Pay Middletown Ohio
Navy Qrs Supervisor Answers
Trade Chart Dave Richard
Sweeterthanolives
How to get tink dissipator coil? - Dish De
Lincoln Financial Field Section 110
1084 Sadie Ridge Road, Clermont, FL 34715 - MLS# O6240905 - Coldwell Banker
Kino am Raschplatz - Vorschau
Classic Buttermilk Pancakes
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
'I want to be the oldest Miss Universe winner - at 31'
Gun Mayhem Watchdocumentaries
Ice Hockey Dboard
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
A look back at the history of the Capital One Tower
Alvin Isd Ixl
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Rubrankings Austin
2045 Union Ave SE, Grand Rapids, MI 49507 | Estately 🧡 | MLS# 24048395
Upgrading Fedora Linux to a New Release
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 5508

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.